Oriol Ribas Recolons
L'autor Entrevistes Articles On trobar-lo Contactar Inici[ castellano ]
 

Sobre Oriol Ribas Recolons

Barcelona, 1969

Llicenciat en ciències biològiques per la Universitat de Barcelona.

Es dedica al comportament caní des de l'any 1995. La seva metodologia de treball es basa en la participació activa del amos del gos i a ser present al lloc on el gos és motiu de conflicte o pot ser-ho; generalment, el domicili dels amos.

D'una manera pionera, una part del seu treball consisteix a dedicar-se a l'assessorament a l'hora de triar el gos de companyia, a treballar amb cadells per prevenir el desenvolupament dels problemes més habituals i a avaluar i minimitzar el risc de les famílies amb gos que tenen fills o en tindran.

L'any 2002 va publicar el primer d'un seguit d'articles que van marcar un punt d'inflexió sobre l'opinió d'un elevat nombre d'especialistes en comportament caní i veterinaris de la província de Barcelona pel que fa a l'ús dels psicofàrmacs en gossos.

És membre de la Societat Europea Veterinària d'Etologia Clínica i de la Societat Espanyola d'Etologia, i vocal de la junta de l'Associació Catalana de Professionals de Comportament Caní. Forma part de l'equip de treball d'HOMÍNID, Grup d'Orígens Humans del Parc Científic de Barcelona (Universitat de Barcelona). Participa periòdicament en congressos internacionals sobre etologia i publica articles de difusió i d'investigació sobre el comportament caní. Ha impartit cursos de formació de professionals especialistes en comportament caní i col.labora amb associacions dedicades al benestar animal.

Ha col·laborat en els següents programes televisius:

Barcelona TV. Programa “Einstein a la platja”. 15/11/2004 Sabem tractar els animals de companyia.

Barcelona TV. Programa “Einstein a la platja”. 5/05/2005 Natura i cultura dels gossos.

TV3. Programa “Gossos” (11 capítols) Juliol 2007. http://www.tv3.cat/pprogrames/gossos/gosSeccio.jsp?seccio=etologia

Canal 33. Programa “Quequicom”. Capítol Gossos. 2008.


[ tornar ]
 
  
  
© 2005, 2010 Oriol Ribas Recolons - darwinwind@oriolribas.com